Placuszki owsiane z bananem

Kulinaria, Przepisy

Placuszki owsiane z bananem to smaczne i zdrowe śniadanie, które nie wymaga dużo pracy. Tego typu placuszki są doskonałe zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Placuszki owsiane z bananem nie potrzebują dodatkowych łyżek cukru, gdyż banan zapewnia nam tą słodycz. Proporcje składników możemy delikatnie modyfikować, natomiast to z czym zjecie pozostawiam Wam. Doskonale smakują na ciepło, można je również zapakować do lunchboxa. Możemy jeść je same, z owocami sezonowymi, jogurtem naturalnym, miodem, syropem klonowym, czy z masłem orzechowym i bakaliami. Są banalnie proste i ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 duży banan
  • 4-5 łyżek płatków owsianych
    1-2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  1. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy płatki owsiane i siemię lniane.
  2. Dodajemy banana i cynamon. Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę.
  3. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego wylewamy ciasto. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Share This
UA-107732970-1